Stručni posjet norveškom probacijskom uredu i edukacija 4 službenika iz Hrvatske vezano uz primjenu elektroničkog nadzora

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Stručni posjet Norveškom probacijskom uredu - elektronički nadzor/Strucni posjet norv prob uredu_elektronicki nadzor_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju su u razdoblju od 6. do 9. ožujka 2023. godine sudjelovali na edukaciji vezanoj uz primjenu elektroničkog nadzora u Probacijskom uredu u Kristiansandu,  Kraljevina Norveška.

Edukacija je realizirana u okviru projekta “ Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe” financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma.
 
Tijekom edukacije hrvatski službenici su upoznati s provođenjem elektroničkog nadzora u Norveškoj, prezentiran im rad cijelog tima za elektronički nadzor, prostora i opreme koja se koristi, te aplikacije i sustava nadzora, odnosno Nadzornog centra za elektronički nadzor. Dvoje hrvatskih službenika je bilo i na terenskom izvidu tijekom postavljanja narukvice za elektronički nadzor osuđenicima. Hrvatski službenici su posjetili i nevladinu organizaciju Blue Cross u Kristiansandu, gdje su im prezentirane aktivnosti koje se ondje provode, s posebnim naglaskom na rad s osuđenicima koji služe kaznu uz elektronički nadzor.