Okrugli stolovi o primjeni elektroničkog nadzora

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Jacanje-zastite-ljudskih-prava-i-javne-sigurnosti-kroz-unaprjedjenje-kapaciteta-probacijske-sluzbenovosti/6 i 7 03 2024/6 i 7 03 2024_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Unutar projekta „Jačanje ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe“, financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma, 6. i 7. ožujka 2024. godine u hotelu International u Zagrebu održani su Okrugli stolovi o primjeni elektroničkog nadzora kod uvjetnog otpusta i istražnog zatvora u domu.
Uvodni govor održao je Zvonimir Penić, p. o. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju. 
Bjørn Gunnar Sælen, sudac općinskog suda Sogn i Fjordane u Norveškoj, održao je prezentaciju pod nazivom Elekronički nadzor - zašto i kako, a Bjørn Larsen, državni odvjetnik iz Bergena u Norveškoj, održao je prezentaciju pod nazivom Elektronički nadzor - iskustva i perspektive.
Kornelija Kallay Blažeković, sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici, prezentirala je primjenu elektroničkog nadzora kod uvjetnog otpusta, a Ivana Bilušić, također sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici, prezentirala je primjenu elektroničkog nadzora kod istražnog zatvora u domu. 
Na kraju je uslijedila panel diskusija tijekom koje su razmijenjena iskustva iz dosadašnje prakse iz perspektive prisutnih dionika.
Radionice su pobudile velik interes struke te su im se odazvali predstavnici sudova, državnih odvjetništava, policije, zatvorskog sustava i probacije, akademske zajednice, Ureda pučke pravobraniteljice, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Ureda pravobraniteljice za djecu.