Treća regionalna radionica

Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Jacanje-zastite-ljudskih-prava-i-javne-sigurnosti-kroz-unaprjedjenje-kapaciteta-probacijske-sluzbenovosti/Treća regionalna radionica/Treca regionalna radionica_slika1.jpg
21. rujna 2023. u prostorijama Regionalnog centra Pravosudne akademije na Županijskom sudu u Osijeku održana je Treća regionalna radionica pod nazivom „Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom“ za suce općinskih sudova i državne odvjetnike općinskih državnih odvjetništava s područja Osijeka, Požege, Vukovara i Vinkovaca.
Službenici probacije te suci i državni odvjetnici su kroz prezentacije te zajedničku diskusiju o načinima izvršavanja probacijskih poslova analizirali dosadašnju suradnju i iznijeli prijedloge za unaprjeđenje buduće suradnje.
Prisutnima je prezentirano izvršavanje probacijskih poslova u fazama prije, tijekom i nakon kaznenog postupka s posebnim naglaskom na izradu izvješća probacijske službe prije i tijekom kaznenog postupka. Radionicu su vodile sutkinja Dijana Rizvić s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu te Marija Balenović, sutkinja Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske te službenice Središnjeg i probacijskih ureda.
Radionica je realizirana u okviru projekta pod nazivom Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe, financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma 2012. – 2021.
Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem te istaknuli korisnost ovakvih edukacija i međusobne suradnje.