Završna konferencija projekta

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/5 03 2024_slika1.jpg

Završna konferencija s predstavljanjem rezultata projekta pod nazivom „Jačanje ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe“, financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma, održana je 5. ožujka 2024. godine u hotelu International u Zagrebu.

Uvodne govore održali su Zvonimir Penić, p. o. ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju, Helge Klouman Marstrander, zamjenik veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, i Iva Novak, predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Kim Ekhaugen, direktor međunarodne suradnje, održao je prezentaciju o suradnji norveške i hrvatske probacijske službe.
Članovi projektnog tima prezentirali su zatim projektne rezultate, koje su s velikim odobravanjem prihvatili brojni gosti i suradnici probacijske službe, a u panel diskusiji svoje dojmove sudjelovanja u projektnim aktivnostima podijelili su i predstavnici drugih institucija.
Završna konferencija privedena je kraju uz nadu svih sudionika da će obje probacijske službe nastaviti suradnju i okviru nove financijske perspektive Norveškog financijskog mehanizma.